Home / Alternatief voor dompelpomp

HET alternatief voor een dompelpomp;
de Gorman-Rupp droog opgestelde zelf-aanzuigende centrifugaal pomp

Dompelpompen zijn al decennia lang een veel gebruikte oplossing van diverse toepassingen in onder meer de industrie en rioolwater sector. Toch kent deze techniek de nodige nadelen.

Het belangrijkste nadeel is het feit dat, zoals de naam al aangeeft, de pomp én motor zich in de vloeistof bevinden. Inspectie en onderhoud zijn hierdoor feitelijk niet mogelijk zonder de pomp uit bedrijf te nemen, boven de vloeistof uit te takelen en een grondige reiniging. Dit zijn tijdrovende en onhygiënische werkzaamheden die daarom vaak achterwege worden gelaten met vroegtijdig falen van de pomp tot gevolg. En dat komt altijd op de meest ongelukkige tijdstippen.

Het alternatief

De Gorman-Rupp zelf aanzuigende centrifugaal pompen worden bovengronds opgesteld. Omdat deze pompen zelf aanzuigend zijn is de installatie in de vloeistof erg simpel. Gewoon de zuigleiding in de ontvangst tank, that’s it. Geen voetventiel, geen geleiding stangen, geen takel inrichting. Niets van dit alles.

Omdat de pomp hoog en droog opgesteld staat, is inspectie en preventief onderhoud eenvoudig, schoon en veilig. In tegenstelling tot bij een dompelpomp kan men eenvoudig een manometer aansluiten op de zuig- en perszijde van de pomp wat direct een indicatie geeft van de conditie van de pomp en/of eventuele problemen in het leidingwerk. Mocht onderhoud of reparatie nodig zijn dan kan dat gebeuren zonder de pomp uit te bouwen. Dat spaart tijd en geld.

Een bovengronds opgestelde pomp vergt doorgaans een grotere initiële investering dan een bovengrondse centrifugaalpomp. Echter, deze extra investering wordt al snel terugverdiend door minder stilstand en eenvoudig onderhoud.

Neemt u eens contact op met een van onze specialisten en laat u eens vrijblijvend voorlichten over alle voordelen van de Gorman-Rupp centrifugaal pompen.

lifting-submersible-sewer-pump

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.